Aktiviteter 2022-04-14T12:57:31+00:00

Aktiviteter

Hälleviks Camping arrangerar aktiviteter för hela familjen under sommaren med exempelvis musik, clowner och eldartister. I receptionen kan du köpa vouchers till de flesta utflyktsmål i Blekinge. Och glöm inte kolla in våra populära temapaket. Dom hittar du här.På gångavstånd från campingen finns även aktiviteter för alla åldrar så som utomhusbassänger, långgrunda sandstränder, restauranger, After Beach och kvällsunderhållning, caféer och allsvensk fotboll.

Helger och festivaler

Sommaren är full av roliga händelser och aktiviteter så som festivaler, marknader och konserter. I anknytning till bland annat Sweden Rock Festival, Sölvesborgs Killebom Festival and Karlshamns Östersjöfestival finns anslutningsbussar från och till campingen. En av de största högtiderna vi firar på campingen är midsommar. Tillsammans klär vi majstången under dagen som vi reser nere på tältområdet vid havet. På eftermiddagen dansar vi till tonerna av levande musik. På gångavstånd finns det även midsommarfirande genom hembygdsföreningar och pensionat.

Natur

Naturen är din trogna följeslagare på Hälleviks Camping. Den ständigt skiftande horisonten, den lugnande brisen, den friska (myggfria) havsluften med stänk av salt och tång, havets vaggande vågor och de vindseglande fåglarna. Upptäck landskapet på egen hand. Naturen är full av överraskningar och smultronställen som välkomnar dig med öppna armar. Fiske, speciellt av havsöring och gädda, fungerar utmärkt vid vår kuststräcka och i naturreservatet är fågellivet rikt. Ett dagsbesök till den pittoreska ön Hanö är som en resa 50 år tillbaka i tiden. Besök Östersjöns högsta fyr eller avsluta en lån promenad med ett dopp på de karga klipporna av Vindhalla.

Sol och bad

Campingen ligger på kustlinjen med två badstränder inom synhåll. Hälleviks badstrand är en barnvänlig långgrund sandstrand med badbrygga. Vid naturstranden Kråkenabben kan du solbada tillsammans med strandskator, tofsvipor och sommarbetande djur. Det finns också en badanläggning med utomhusbassänger precis bredvid campingen, med tempererade bassänger, vattenrutschkanor, beach volley plan, café, glassbar och bastu.

Sport och fritid

Hälleviks camping är omringat av möjligheter till olika typer av sport- och fritidsaktiviteter. Campingen angränsar till Strandvallen som är hemmaplan för det allsvenska laget MAIF. Här genomförs också ungdomscuper, fotbollsskolor och andra typer av sportläger. Många fotbollslag arrangerar sina träningsläger här i kombination med boende på campingen. I samarbete med utomhusbadet Hälleviksbadet erbjuds även vattensporter, simlektioner och simläger. Det finns även löparrundor som sträcker sig från campingen genom naturreservatet Stiby. För dig som föredrar en skön promenad arrangerar hembygdsföreningarna regelbundet tipsrundor i omnejden.

Ridning av islandshästar finns inom 10 km. Kontaktperson Göte Karlsson tel  0734-33 32 28,

Du kan även utmana din familj eller dina vänner i campingens egen minigolfbana. Och för dig som föredrar traditionell golf så har Sölvesborgs Golfklubb (5km) en 18-hålsbana och pay & play. Du bokar dina egna speltider och greenfee kan köpas förmånligt i receptionen. Vid pensionatet Havsbadet (1km) kan du vidare boka tennisbana och spela boule. Listerlandet erbjuder dig många vackra cykelleder, och du kan hyra cyklar i receptionen. Du kan även hyra kajaker om du hellre vill upptäcka omgivningen utifrån det underbara vattnet. Havsfiske är en annan populär sysselsättning bland våra gäster. Kustfiska kan du göra direkt från campingen och vi kan även tipsa dig om utmärkta fiskeplatser i närheten samt boka fiskeguider. Havsfisketurer utgår ifrån Nogersund på veckodagarna under sommaren. Med 30 minuters bilfärd kan du även besöka Kronlaxfisket i Mörrum samt Harasjömålas kortfiskeområde.

Avkoppling

Efter en tung träning eller en intensiv semesterdag så förtjänar du att skämma bort dig själv.  Det finns yogaklasser i området. Glöm inte bort att vi dessutom har bastu i servicebyggnaderna.

ARK56

Utforska Blekinge Arkipelag. Till sjöss eller på land.
ARK56 är ett nätverk av leder i Biosfärområde Blekinge Arkipelag, utsett av UNESCO för sina unika natur- och kulturvärden. Lederna guidar till på cykel, till fots, i kajak eller med båt och möts vid 13 nav där du hittar service och kan byta färdsätt. Appen (som finns på såväl Google Play som App Store) hjälper dig hitta allt från toaletter och grillplatser till gourmetrestauranger och spa.
Upptäck, upplev och utforska unik natur och rik kultur här längs den 56:e breddgraden, där ängarna och skogen möter havet. Ta dig ut en stund, eller en vecka. Till nästa nav, eller runt en holme. Utmana dig själv, eller sakta ned och njut.
Från och med i sommar ingår även Sölvesborgs kommun i ARK56-nätverket, mer information om detta kommer efterhand.

För mer information se:
https://ark56.se/

Minigolf

På vår egen minigolfbana utmanar du kända och okända vänner. Tävlingar emellan familjer förekommer. 20 kr för barn och 40 kr för vuxna. Du behöver inte bo på campingen för att spela!
Sölvesborgs Golfklubb (5km) har 18-hålsbana, samt pay & play. Du bokar själv dina speltider. Greenfee kan köpas förmånligt i receptionen!

Vandringskartor

Vandringskarta Hanö Ladda ner PDF här
Vandringskarta Listerhuvud Ladda ner PDF här
Vandringskarta Stiby Backe Ladda ner PDF här

Kontakt

Campingvägen 41, 294 95 Sölvesborg

Phone: 0456-527 14

Vädret Hällevik